Gazon Watersaver – BARENBRUG

Gazon pentru trafic intens in zone secetoase

Destinatii:

* Infiintarea de gazon nou, rezistent la trafic intens, destinat terenurilor de fotbal sau altor terenuri sportive
* Rezolva problema unui gazon ce se instaleaza greu pe terenuri de sport, in zonele secetoase si nisipoase
* Constructia si renovarea stadioanelor, terenurilor de sport umbroase (sunt necesare pentru instalare 10-12 saptamani).
gazon-watersaver 2Watersaver este destinat in particular pentru zonele calduroase si secetoase. Watersaver are un sistem radicular lung si ramificat, datorat in mare parte speciei Festuca arudinacea. Adancimea radacinilor poate ajunge pana la 60cm.
Datorita acestor caracteristici amestecul are o toleranta buna la seceta si necesita udari mai putine. in plus, toleranta la calcare este excelenta, datorita contributiei speciilor Lolium perenne (germinare rapida, refacere rapida) si Poa pratensis (toleranta excelenta a portului).
In urma studiilor indelungate Compania Barenbrug a ales cele mai bune soiuri de Poa pratensis pentru a le utiliza impreuna cu Festuca arudinacea in scopul pastrarii unui echilibru de durata intre specii si a unui gazon econom.
De asemenea, gazonul este potrivit si in zonele umbroase. Watersaver se preteaza foarte bine pe stadioanele din Romania.
La semanat se recomanda o irigare puternica si suficienta pentru a reduce timpul de instalare. O telina bine Instalata are nevoie de foarte putina apa pentru a realiza un gazon de durata si de calitate.

   Compozitie:
   Festuca arundinacea 80%
   Lolium perenne 10%
   Poa pratensis 10%

 

  Caracteristici:
  Timp de instalare mediu
  Cerintele fata de apa
dupa instalarea cu succes
reduse
  Cerintele fata de N medii
  Viteza de crestere medie
  Norma de semanat 35-40 g/mp
  Adancimea de semanat 10-15 mm
  Norma de suprainsamantat 20 – 30 g/mp
  Inaltimea de taierea 15 mm
[sus pe paginã]