Ne-am ales terenul de productie langa drum national, in judetul Satu Mare, cu posibilitati de irigare, teren nisipos predispus incalzirii rapide, un drum usor accesibil mijloacelor de transport. Terenul este situate intre Acas si Beltiug, langa drumul national E81.

Insamantarea se realizeaza cu seminte de gazon de inalta calitate biologica Eurogreen, pe o suprafata neteda, pregatita corespunzatoare, curatata de pietre si buruieni. Acestea vor asigura dupa 12-15 luni de la insamantare un gazon compact, uniform, rezistent si de calitate perfecta.

Gazonul este ingrijit dupa un program special pe toata perioada de vegetatie prin tunderea, fertilizarea, irigarea, ingrijirea fito-sanitara si alte operatii speciale.

Gazonul se decoperteaza cu utilaje speciale in dimensiuni de 40/250 cm, adica un metru patrat, cu o grosime de 2-3 cm si se pregateste pe europaleti pentru livrare.

Produs viu!

Gazonul este un produs viu, de aceea se deterioreaza usor. Rulourile trebuie montate in termen de 12-36 de ore pentru a evita eventualele deteriorari ale gazonului. Vara, interiorul ruloului de gazon se incalzeste foarte rapid atingand o temperature critica. De aceea rulourile neutilizate se desfasoara si se uda pentru a le pastra pe o perioda mai lunga.

Montarea

Pregatirea terenului este de fapt aceasi ca si in cazul insamantarii: neted, maruntit, curatat de pietre si de buruieni. Pentru inradacinarea mai eficienta a gazonului in solul pe care s-a montat, se recomanda folosirea ingrasamantului Eurogreen-Starter. La montare trebuie sa avem grija la imbinarea stransa si atenta a marginilor. Cu ajutorul unui cutit il putem taia urmarind perfect planul gradinii.

Dupa montare este foarte important irigarea uniforma aprox. 15L apa/mp. Apa ajuta la contact potrivit al solului cu gazon. In primele 2 saptamani trebuie udat zilnic pentru inradacinare rapida. Dupa o saptamana putem verifica dezvoltarea radacinii gazonului si vom fi surprinsi cate radacini noi s-au format.

Prima tundere al gazonului se poate efectua la 6-8 zile dupa montare ( in zonele de panta dupa 12-14 zile ).

[sus pe paginã]